' De Van Vlaenderenstraat'

een tragikomisch verhaal dat er toe doet 
van de schrijver van Nora (Eddy de Moor) in een regie van Tom Schockaert


De Van Vlaenderenstraat verhaalt over het leven anno nu , maar in een klassieke cité van weleer. Een cité zoals er ooit honderden te vinden waren in Vlaanderen. Geen schimpen of spotten met het arbeidersmilieu. Absoluut niet! Een aanklacht tegen bekrompenheid en ver-enging. Een ode aan de weerstand, het losbreken, het najagen van dromen en een ode aan nieuwe kansen.

Kurt heeft zichzelf gekroond tot koning van de cité. Hij en zijn maat Geert wonen er al van kindsbeen af. Ze kennen er iedere steen, elk sprietje gras. Ze dulden geen inmenging van anderen, geen vreemde eenden in de bijt, geen verandering. Hun vrouwen echter zijn het leven in de cité kotsbeu, elk om haar eigen reden. Nieuwe bewoners en de megalomane plannen voor de bouw van een shoppingcenter zouden de hartslag van de cité wel eens voor goed kunnen smoren. 

 De Van Vlaenderenstraat is hard, snijdt is boeiend en humoristisch en " 't is er altijd goe weer, zelfs als 't kou is." 

Hein mandos, Els Arnaut, Thomas De Winter, Ellen Hoebeke, Wim Rasschaert, Eleonora Mandos en Daniel PalaTickets & Info

vr 06 & 13 - zat 07 & 14 december om 20.00 uur  

Zo 8 december middagvoorstelling om 15.00 uur 

Theater Scala 

Dendermondsesteenweg 163 - 9000 Gent

Gratis ruime parking op korte wandelafstand en op zaterdagen 7 & 14 december gratis busvervoer van Wetteren markt (départ 19.00 uur stipt) naar Scala ( terugrit naar Wetteren markt omstreeks 00.00 uur ) 

INKOM:  € 13   

Reservaties:  Online Boeken of 0475 28 06 45